Бурята Герит, която връхлетя Великобритания със силни ветрове, обилен сняг и

...
Бурята Герит, която връхлетя Великобритания със силни ветрове, обилен сняг и
Коментари Харесай

Бурята Герит остави хиляди без ток във Великобритания

Бурята " Герит ", която връхлетя Англия със мощни ветрове, изобилен сняг и дъжд, снощи нанесе вреди на къщи, прекъсна придвижването на влакове и остави хиляди хора без електричество в Шотландия и елементи от Северна Англия, съобщи Асошиейтед прес.

В някои крайбрежни региони на Шотландия на служащи се наложи да се оправят със скорост напразно от 128 км/ч, до момента в който се опитваха да възстановят електрозахранването, което беше прекратено, откакто падащи клони и други парчета повредиха електропроводи.

Около 14 хиляди домакинства останаха нощес без ток.

Полицията в Манчестър, Северозападна Англия, заяви, че късно в сряда е получила многочислени съобщения за къщи, развалени от кратковременно " локализирано торнадо ". На фотоси се виждат откъснати покриви на къщи и коли, разрушени от паднали дървета, а жителите оповестяват за отнесени култивиран навеси.

Местните управляващи оповестиха, че около 100 имота са били евакуирани през нощта.

Местната полиция разгласи, че става въпрос за сериозен инцидент поради сериозността на вредите и евентуалния риск за публичната сигурност, макар че не се оповестява за потърпевши.

Бурята " Герит "  предизвика и съществени смущения в придвижването на влаковете в Шотландия, където пътуването по някои линии беше прекратено, до момента в който чиновниците не извършат цялостна инспекция на мрежата. Снегът блокира и някои пътища в Шотландия.

Летище " Хийтроу ", главният пътнически център във Англия, отмени 18 полета в сряда поради рестриктивните мерки на контрола на въздушното придвижване по вътрешните направления. Засегнати бяха също и полетите до европейски градове като Барселона и Берлин.

Междувременно значителни превалявания предизвикаха наводнения в доста други европейски страни.

Придошлите води на Рейн сътвориха проблеми в редица области в Германия и Нидерландия.

Прогнозите не са оптимистични - съгласно синоптиците идващите няколко дни ще останат сериозни. Дунав преля край унгарската столица Будапеща. Според статистиката, равнищата на реката са били толкоз високи преди 10 години - през 2013 година Наводнени са ниските места край реката, само че директна заплаха за популацията няма, твърдят локалните управляващи. Обилни превалявания и заплаха от наводнения има и в Литва. Няма данни за потърпевши.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР